Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az elsőkönyves írónő régóta publikál novellákat, több nagynevű portál állandó szerzője is egyben. Az Ébredés az első nagyregénye, mely méltán szerezte meg számos közéleti és ismert személyiség figyelmét és támogatását is.

A regény nagyon fontos témát dolgoz fel: Ninett történetén keresztül mutatja be, hogy milyen egy bántalmazó kapcsolat. A könyv egyik legfőbb különlegessége, hogy nem csupán az áldozat szemszögét láttatja, hanem bepillantást enged a bántalmazó gondolataiba is. Az Ébredés több ezer bántalmazást elszenvedett ember kiáltásának visszhangja. A téma fontos és kiemelten hangsúlyos mivolta mellett egy fordulatokkal teli, izgalmas írásról beszélhetünk, az írónő különleges stílusában, mely szinte egyszerűen letehetetlenné teszi a könyvet. Egyre többen állnak ki a téma és a könyv mellett, elősegítve ezzel, hogy Ninett története minél többekhez eljuthasson és figyelmet érdemeljen a hétköznapokban is:

  1. E. Belle írónő, aki szinte végigkísérte a regényt annak születésétől a könyvespolcokig, így nyilatkozott a könyvről: „Mariann elérte, hogy a regénye olvasása közben ne érezzek mást, csak megértést, elfogadást, bátorságot, majd hitet, bizakodást és reményt.” A könyvhöz Kiss-Nemes Veronika (család- és párterapeuta, pszichológus) írta a szakmai recenziót, aki így jellemezte: „Egy léleképítő írás, ami megmutatja, hogy nincs szenvedés, amiből ne lehetne kiutat találni.”

Takács Nóra, műsorvezető, nagyon sokat tesz azért, hogy az Ébredést minél többen megismerhessék, ahogyan Zoltán Erika, énekesnő szintén felkarolta ezt a fontos témát. Mindketten aktívan közreműködnek abban, hogy a regény minél több embernek nyújtson támogatást a szórakoztatás mellett.

Az Ébredésnek mindenki számára van mondanivalója. Akár, hogy idejében felismerjünk egy hasonló helyzetet és így elkerülhessük azt, akár, ha benne vagyunk, tisztábban láthassuk, mi történik velünk. Megváltoztatni csak azt tudjuk, amiről elfogadjuk, hogy létezik. Jelen esetben azt, hogy igenis vannak ilyen élethelyzetek, és sokak számára nehezítik meg vagy lehetetlenítik el a mindennapokat. Ne fordítsuk el a fejünket! A bántalmazó kapcsolatok felszámolása mindannyiunk felelőssége, mindannyian tehetünk valamit, egyéni szinten is.

Szabó Győző (színész) nem csupán ajánlójával támogatja a könyvet, őt annyira megragadta, hogy Molnár Áronnal együtt egy rövidfilm erejéig belebújnak a könyv egy-egy szereplőjének bőrébe is. Molnár Áron amellett, hogy szintén elismert színész, az idei évben Grup Yorum-díjjal kitüntetett noÁr Mozgalom alapítója is egyben, amely a társadalmi problémák mellett a bántalmazás megszüntetéséért emeli fel a hangját. Mindösszesen néhány másodperc jut neki ebben a kisfilmben, ám így is szenzációsan alakítja a bántalmazó férj szerepét. Ha pedig adnának Oscar-díjat egy regényrészlet eljátszásáért, Szabó Győző méltán esélyes lenne rá, hiszen a színészóriás zsenije még ebben az egyperces videóban is egyértelműen megmutatkozik.

A kisfilm az alábbi linkre kattintva érhető el:

A könyv a beharangozót követően szinte azonnal felkerült az előrendelési sikerlistákra, többek között a lehetetlenként emlegetett Libri előrendelési listájára is. A Book24-es listát több mint tíz napig vezette, és az elmúlt hónapokban sikerlistás is maradt. Az olvasók által ennyire várt könyv szeptember 13–án jelent meg és azonnal a Book24 sikerlista első helyén debütált. A regény a kiadó jóvoltából országosan minden boltban és online üzletben elérhető.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech