Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A közlekedési balesetek nagy része azért fordul elő, mert valaki hibázik, de az is nagyon gyakori, hogy a közlekedők egyszerűen nem tartják be a KRESZ-t, és ez okoz bajt.

Már ha egyáltalán ismerik: sokan ugyanis nehezményezik, hogy csak az gépjárműveket vezetőknek kell ismerniük a szabályokat, a gyalogosok, kerékpárosok, görkorcsolyások, rolleresek stb. pedig nyugodtan mászkálhatnak bármiféle tudás nélkül. És igencsak gyakori, hogy ebből van a probléma.

A saját biztonságod érdekében is tudnod kell a szabályokat

Bár Magyarországon (egyelőre) nem követelmény, hogy a fent említettek KRESZ vizsgát tegyenek, ha ezen járművek egyikével jársz, a saját érdekedben sem árt, ha megtanulod, mikor kinek van elsőbbsége, és mire kell figyelni közlekedés közben. Ugyanis Te vagy a kisebb, a törékenyebb, egy ütközés esetén mindenképpen Te húzod a rövidebbet. A baleseteket nem mindig lehet kivédeni, hiszen a másik is hibázhat, de ha Te tudsz normálisan közlekedni, máris jó néhány veszélyes helyzetet kiiktattál.

Nem beszélnénk le senkit a kerékpározásról, rollerezésről. Ezek szuper eszközök, és sokat hozzátesznek ahhoz, hogy sportosabbak, egészségesebbek legyünk. Ha neked még nincs, biztatnánk, hogy szerezz be egy kétkerekűt, az Alza oldalán meg is teheted! Csak arra igyekszünk felhívni a figyelmet, hogy sokkal biztonságosabb lehet a közlekedésnek ezen módja, ha ismered a KRESZ-t, még akkor is, ha nem előírás.

Online bárki megtanulhatja

Mivel nem kötelező a KRESZ, ezért vizsgáznod nem is kell, csak a szabályokat elsajátítani. Ezt teljesen ingyen megteheted online, hiszen millió oldalon találod meg a legfrissebb verziót. Sőt, még próbateszteket is kitölthetsz, amik segítségével ellenőrizheted a tudásodat, így biztos lehetsz benne, hogy mindent megtanultál, amit kell.

Ha már szuperül mennek a tesztek, akkor jó eséllyel a gyakorlattal se lesz probléma: simán átülteted az elméleti tudást a mindennapos helyzetekbe. Kerüld el a fölösleges baleseteket, és tegyél azért, hogy a lehető legbiztonságosabban közlekedhess a mindennapokban! (x)

A Budapest rovat további hírei

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni orrspray, amellyel kapcsolatban a pécsi virológusok végeztek kutatásokat.
Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a válogatott három versenyzőjének van esélye döntőbe jutni a sportág 50. világbajnokságán, amit hétfőtől vasárnapig rendeznek Kitakjúsúban,...
Sok a tévhit a magyarok körében a házastársakra és az élettársakra vonatkozó öröklési szabályokkal kapcsolatban. Az emberek alig egyharmada tudja csak például, hogy nem feltétlenül örököl mindent a...
Számos nemzetközi és magyar szerző részvételével, magyar és világirodalmi könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, Könyves Sétákkal és egyéb programokkal várja a közönséget az idén tízéves Margó...
Világ Igaza kitüntetést és Bátorságért érdemjelet adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete csütörtökön Budapesten.
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
A szüreti időszak hagyományos falusi társadalomban valamilyen jeles naphoz kötődött Szent Mihálytól Simon-Júdás napjáig.
A V4-ek és Szlovénia polgárai szerint a digitális fizetési lehetőségek segítették a járvány elleni védekezést: a régió lakosságának 83 százaléka örül a készpénzmentes fizetési lehetőségek...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és megelőzésére szolgáló speciális monitoring rendszer kidolgozásáról kötött megállapodást a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-,...
Árprésben a malomipar: a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben már szinte biztos a sütőipari áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech